maanantai 22. huhtikuuta 2013

Sun, sun sun. Here we come, come, come.

Hyvää kevättä, toivottavat auringossa kylpevät chilit

Upea on ollut keli. Leskenlehtiä alkaa ilmestyä, lumi on täällä Keski-Suomessa pääosin jo sulanut ja kasvit alkavat pian valmistautua kesään.
Siispä otan itselleni oikeuden julistaa kevään olevan täällä. Toivottavasti kukaan ei loukkaannu siitä.
Nämä kaverit odottavat ulospääsyä.

Kun kirjoitin, että kasvit alkavat valmistautua pian kesään, puhuin luonnon kasveista. Täällä sisällä kasvatuksessa olevat taimet ovat kuitenkin myös ne valmistautumassa kesään ja siihen, että ne voisi siirtää pois sisältä.
Biquinho (C. Chinense) puskee uutta oksaa

Yksi näistä piakkoin ulospääsevistä kasveista on viime vuotinen Biquinho (C. Chinense). Se on viettänyt koko pitkän ja pimeän talven sisällä ja jopa yritti kukkiakkin. Nyt se on ottanut lisääntyneen auringonpaisteen ansiosta hurjan kasvu- ja lehtimmassanlisäysspurtin. Lisää oksia pukkaa reilusti ja uusia lehtiä on järjetön määrä. Lehdet ovat aivan tasaisen vihreitä ja kasvi näyttää todella hyvinvoivalle. Ja mikäs siinä, kun aurinkokin hellii. Tänä kesänä se ei enää kasvatuskaappiin mahdu, joten se tarkoittaa sitä, että Biquinho viettää tämän kesän ulkosalla.

Tämänvuotiset uudet Campanet (C. Baccatum)  ovat ottaneet myös hurjan kasvuspurtin. Alla olevasta kuvasta voi havaita lehtien kokoluokan ja korkeuttakin on molemmille tullut hurjasti lisää.
Campanen (C. Baccatum) lehdet ovat varsin mukavan kokoiset
Chileistä oikeastaan ainut, joka ei ole ottamut kasvuspurttia on toinen Congo (C. Chinense) se kasvaa tasaisen varmasti. Eipä sillä kyllä niin väliä ole, sillä sen lajiketoveri on niin  hyvässä kasvussa.
Tämä Congo (C. Baccatum) kasvaa ja voi hyvin
Myös supertuliset yksilöt kasvavat ihan mukavaa tahtia. Molemmat Naga Morichit (C. Chinense) kasvavat tasaisen varmasti kokoa ja niidenkään voinnissa ei valittamisen aihetta ole. Trinidad Scorpion Morouga Blend (C. Chinense) kasvaa myös hyvin.

Naga Morich (C. Chinense) kasvaa
Chilien kasvussa, kuten myöskin keväisessä kelissä ei ole kummassakaan valittamista.
Nyt vain toivotaan, että molemmat jatkuvat.
Tobago Sweet (C. Chinense)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti