keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Fifty - fifty kasvua

Campane (C. Baccatum) kasvaa auringossa

Kevät on edennyt päivän valoisa aika on jo varsin kiitettävällä tasolla. Aurinko paistaa pidempään, mikä on näin "ikkunalautakasvattajan" näkökulmasta hyvä juttu.

Kirjoitan tänään nuorista taimistani. Kyseessä ovat siis nämä. Minusta tuntuu, että joidenkin yksilöiden kohdalla kasvu on aika onnetonta, vaikka aurinko kuinka hellii päivät pitkät.
Leekin (C. Baccatum) kasvu ei ole erityisen vauhdikasta

Fataliin kehitys on melkoisen hidasta, eivätkä Naga Morichitkaan ole yllättäneet kasvuvauhdillaan. Toisen Leekin kasvu on melkoisen onnetonta ja Congot junnaavat lähes paikoillaan. Jalapenojenkaan kasvuvauhdissa ei ole hurraamista. Trinidad Scorpion Morouga Blend, eli TSMB ei ole vielä ottanut kasvuspurttia myöskään. Tobago Sweetit... No, voitte varmaan arvata.
Jokainen on kuitenkin kasvanut jonkin verran. Yksikään ei ole jäänyt täysin paikoilleen.
Aji Cristal (C. Baccatum) kasvaa

Onneksi toinen puolisko chileistä on hiukan enemmän petrannut, kuin edellämainitut. Nämä kaverit ottavat auringosta ilon irti ja ovat kasvaneet. Molemmat Campanet ovat kasvaneet suunnilleen samaa tahtia. Toistensa ympärille kiedotut Guyana Baccatumit kasvattavat lisää vartta ja lehtiä koko ajan. Suurimman kasvuspurtin on kuitenkin ottanut toinen Aji Cristaleista. Se on venähtänyt ihan mukavasti pituutta viikon aikana.


Ruukunvaihdon jälkeiset tapahtumat taimien kasvussa ovat menneet aikalailla fifty fifty. Osa on venähtänyt ihan mukavasti pituutta ja lehtiä on tullut, kun taas osa on kasvanut hitaanpuoleisesti. Tässä vaiheessa kevättä ei voi kuitenkaan sanoa vielä, että miten kasvu tulee jakautumaan. Veikkaan joka tapauksessa, että lähes jokaisesta taimestani kerkee tulla kesän mittaan satoa tuottava kasvi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti