maanantai 1. huhtikuuta 2013

Maailman tulisinta chiliä Jigsawia myynnissä kaupoissa ensi viikosta alkaen!


Aikaisemmin tänä vuonna kohua herättänyt Jigsaw (C. Chinense) aiheutti chiliharrastajille pienoisen pettymyksen kun Fatalii ilmoitti, että lajikkeesta tulee aluksi markkinoille vain jauhetta. Tuore chiliä kyseisestä lajikkeesta saatikka siemeniä ei tippunut. Tälle kerrottiin perusteluiksi se, että lajike voi olla vielä epästabiili. Lisäksi virallisia Scoville-mittauksia odotetaan tämä vuosi.

Asia on kuitenkin muuttumassa. Jukka "Fatalii" Kilpinen on kertonut, että Jigsawia nähdään kaupoissa jo ensi viikosta alkaen.

"Suomen chilinjalostuksen huipputuote, Jigsaw, on saanut poikkeuksellisen vastaantulon, sekä kotimaassa, että ulkomaisessa mediassa. On myös kyselty, että miksi näin poikkeuksellinen lajike on saatavilla vain jauheena. Ihmiset ovat olleet kiinnostuneita, mutta samalla hiukan pettyneitä siitä, että lajiketta tulee saataville tuoreena vasta ensi vuonna."

"Nyt tähän tulee muutos. Olemme aikaistaneet Scoville-mittauksia ja ne saadaan tällä viikolla valmiiksi. Näyttää jo nyt siltä, että Morouga Scorpionista jalostettu Jigsaw on todellakin maailman tulisin chili. Virallisia, tarkkoja lukemia en osaa vielä sanoa, mutta nykyinen ennätys on ylittymässä reilusti. Teitä asiakkaita on kuultu ja Scoville-mittausten aikaistamisen vuoksi voimme nyt aloittaa Jigsawin ennakkomarkkinoinnin ja ylpeänä todeta, että Jigsaw tulee marketteihin saataville ensi viikosta alkaen."

Herra Fatalii kertoo, että siemeniä ei ole valitettavasti vielä tulossa myyntiin, joten täksi kesäksi Jigsawia ei saa itselleen kasvamaan. Kilpinen kuitenkin kertoo, että siemenet tulevat Fataliiseeds-verkkokauppaan myyntiin tänä kesäkuuna.

"Teimme kovasti työtä, jotta olisimme saaneet niille kaikille lukemattomille Suomen chiliharrastajille Jigsaw-siemeniä myyntiin täksi kevääksi, mutta se ei valitettavasti ole mahdollista. Jigsaw-siemeniä voi varata kuitenkin itselleen jo nyt ennakkotilauksena Fataliiseedsiltä. Myyntiin ne tulevat kuitenkin vasta kesäkuussa."

Voi sanoa, että tämä on kokonaisuudessaan varmastikin vuoden yllättävin chiliuutinen. Chiliharrastajat ympäri Suomen saavat pian ensikosketuksensa tuoreeseen Jigsawiin. Uskaltaisin veikata, että jo ensi vuonna Jigsawia kasvaa ympäri Suomen useiden chiliharrastajien kotona.

Jigsaw tulee myyntiin marketteihin tuoreena jo ensi viikosta alkaen. Käyhän hakemassa oma rasiasi ja kerro kommenttikenttään kokemuksiasi aprillipäivän kunniaksi.
Joko odotat ensi viikkoa?

2 kommenttia:

  1. Vastaanotto, ei "vastaantulo".

    Jukka Kilpinen tykkää varmaan kyttyrää kun pääsee esiintymään näinkin laadukkaassa ja hauskassa aprillipilassa.

    VastaaPoista
  2. Tuohon en ota kantaa, sillä kyseeessä n makuasioita

    VastaaPoista