perjantai 15. maaliskuuta 2013

Arvostelu: Bon Jovi, What About Now

Viime aikoina ei ole chilien osalta oikein mitään erikoista tapahtunut. Lisää itäneitä ei ole ilmaantunut ja uusien lehtien kasvaminenkin on hitaanpuoleista. Siispä tässä postauksessa en chileistä kerro ja sen itselleni suon. Toivottavasti te lukijatkin suotte. Poikkean hiukan blogini aiheesta ja käsittelen nyt Bon Jovin uutta albumia, What About Now.

Albumi julkaistiin 8.3 ja sen jälkeen se on levittäytynyt hiljalleen ympäri maailmaa. Suomeen levy saapui myyntiin 13.3. Toki levyn on voinut ostaa Suomesta digitaalisena versiona ennen fyysisen albumin myynnin aloitusta täällä.

What About Now on Bon Jovin 12. studioalbumi. Edellinen ilmestyi vuonna 2009 The Circlen muodossa. Näiden välissä ilmestyi Greatest Hits, jolta löytyy Bon Jovin historian kuuluisimmat hitit.

Bon Jovin musiikki on kokenut pienen muutoksen 2000 luvulle siirryttäessä ja What About Now jatkaa sitä linjaa. Aikaisempi räväkkä 80-luvun hard-rock on muuttunut rauhallisemmaksi ja aikuisemmaksi rokiksi. Musiikin voi silti tunnistaa ehdaksi Joviksi.

Uutta albumia myydään kahtena erilaisena versiona. Standardina ja sitten ns. "Deluxe"-versiona. Kappaleet ovat sovitukseltaan samoja, mutta Deluxe-versiossa on neljä muuta kappaletta, joita ei Standardissa ole.
Näitä kappaleita on "With These Two Hands", "Not Running Anymore", "Old Habits Die Hard", sekä "Every Road Leads Home to You"

Kappalelista:
1. Because We Can
2. I'm With You
3. What About Now
4. Pictures of You
5. Amen
6. That's What the Water Made Me
7. What's Left of Me
8. Army of One
9. Thick as Thieves
10. Beautiful World
11. Room at the End of the World
12. The Fighter
13. With These Two Hands
14. Not Running Anymore
15. Old Habits Die Hard
16. Every Road Leads Home to You

Musiikin tunnistaa heti Bon Joviksi. Suurimmassa osassa kappaleita on rytmitys iskevää ja musiikista tulee hyvälle mielelle. Kappaleiden sanoituksissa hoetaankin paljon, ettei saa antaa periksi. Tästä hyvä esimerkki on "Army of One"-kappale, jonka kertosäkeessä sanotaan moneen kertaan "Never  give up! Never! Never give up! Never!", sekä kappale "Because We Can", jossa sanotaan "I don't wanna be another wave in the ocean. I am a rock, not just another grain of sand". 
Pitää olla vahva eikä antaa periksi. 
Jon Bon Jovi sanoi, että levy piti saada ulos nyt, koska muuten sanoitukset menisivät vanhaksi. Sanoissa käsitellään paljon nykyajan ajatuksia.

Huomaa, että bändi on ollut yhdessä pitkään, sillä kaikki pelaa hyvin yhteen. Rumpali Tico Torres luo hyvän rytmin kappaleille, jotka Richie Sambora tyylittelee kitarariffeillä ja David Bryan koskettimilla. Komeuden kruunaa Jon Bon Jovin laulu, joka ei kylläkään yllä enää aivan esimerkiksi hittibiisi Runawayn korkeimpiin ääniin. Se on kuitenkin ymmärrettävää. Onhan kaverilla ikää viidenkymmenen. Tämä ei kuitenkaan ole tämän levyn kappaleiden ongelma.

Kappaleet ovat pääosin mukaansatempaavia ja niitä jaksaa kuunnella pitkään. Kuitenkin muutaman kappaleen kohdalla, kuten Amen ja The Fighter, musiikin tempo laskee ja alun räväköiden 
rokkibiisien jälkeen hidastempoisempia kappaleita ei välttämättä jaksa kuunnella, vaan näiden yli  saataa skipata muutaman kuuntelukerran jälkeen.

Räväkämmistä ja vauhdikkaammsita kappaleista voisi ottaa esimerkkinä "Because We Can":in, sekä "What About Now":n ja "That's What the Water Made Me":n. Kappaleet ovat mukaansatempaavia niitä jaksaa kuunnella kyllästymättä. Vauhdikkuus ja iloisuus paistaa näistä biiseitä, kuten monesta muustakin.

Bon Jovi tekee uuden albuminsa pohjalta "Because We Can"-kiertueen, joka on käynnissä parhaillaan Yhdysvalloissa. Se saapuu myös Suomeen 26.5., jolloin Jon Bon Jovi tulee kiertueensa kanssa Tampereelle. Keikalla kuullaan varmasti "What About Now-albumiltakin biisejä. Näitä ovat varmasti ainakin sinkut "Because We Can", sekä "What About Now".

Yhteenveto:
Onko Bon Jovin uusi albumi sitten onnistunut? Sanoisin, että on. Vaikka hitaampien kappaleiden kohdalla tuntuu albumi hiukan puuduttavalta, räjäyttävät vaudikkaat biisit, jotka tempaavat mukaansa, potin. Erityisesti sanoituksessa on mielestäni onnistuttu, sillä se iskee suoraan nykyaikaan ja on voimia antavaa.
Kuitenkin jos mm. kappaleita "Because We Can" ja "Pictures of You" ei olisi ollut mukana, olisi kokonaisuus voinut olla tylsempi.
Nyt albumista jäi positiivinen ja energinen kuva. Huomaa, että Bon Jovin jätkät tekevät tätä hommaa täysillä, eikä ikä näytä painavan.
Jos muutamia hidastempoisempia kappaleita ei lasketa on uusi albumi loistava kokonaisuus. Hidastempoiset biisit kuitenkin hiukan pudottavat arvosanaa.

Kaiken kaikkiaan "What About Now"-albumi on onnistunut kokonaisuus, joka ansaitsee plussaa energisistä biiseistään ja loistavasta sanoituksestaan.

Arvio: 4/515 kommenttia:

 1. Kyllä tämä "Bon Joukahainen" tänne sopii, vaikka ei se olekkaan ihan yhtä tulista kuin kunnon chili. :))

  VastaaPoista
 2. Ties jos sitä kevään keikalle ottaisi pari Nagaa mukaan ja heittäisi lava... Eikun! :D

  VastaaPoista
 3. Ohhoh. Jännää miten eri tavalla ihmiset kuulee saman musiikin. Ei minusta tää nyt noin hyvä levy ole. Sanoisin jopa Bon jovin heikoimmaksi levyksi. Omistan kaikki levyt. Muutama joo kiva hyväntuulenbiisi, mutta BJ:lle harvinaista, levyllä on jopa huonoja biisejä mahtunut mukaan. Parhaimmatkin on miksattu pieleen jättämällä kitara pois tai se taustalle. Puuttuu BJ:lle ominaiset huippumelodiat ja kitaran jyske. biisit 3,4,6 ja 8 toimii, muut jäävät vain mössöksi levyn täytteeksi. Hirveä pettymys koko albumi.

  VastaaPoista
 4. En pidä itsekään yhtään bj:n hitaimmista biiseistä, mutta tässä niitä oli aika paljon, mistä en oikein tykännyt.

  Mietin kolmen ja neljän tähden väliltä, mutta valitsin neljän, muuiden biisien iloisuuden ja vauhdikkuuden vuoksi.

  Kuinka et voi pitää Because WeCan:istä? Se on aivan mahtava!
  No, joo ihmiset kuulevat musiikin eri tavalla ja makuasioista on tässä(kin) suurimmaksi osaksi kyse. :)

  VastaaPoista
 5. Olipas mitäänsanomaton arvostelu! Kaikki on hyvää, koska meininki on kivan ja positiivisen kuulosta?! Ja huomaa että vedetty kauan yhdessä, mitäh? Tämähän levy on esimerkki yhden miehen egosta ja lankojen vetelystä. Tico käytännössä pakotettiin levylle mukaan, Sambora ei edes soita sinkulla ja levyn on säveltänyt Jon yksin akkarin kanssa. Tämän jälkeen porukka kasattu kiireellä ja sovitukset jätetty täysin puolitiehen. Miksaus erittäin huono ja ei mitään tekemistä edellisten BJ levyjen kanssa: hirveätä mössöä ja kitaroita ei kuule. Nyt edes jotain pointtia näihin arvosteluihin!

  VastaaPoista
 6. Ei, kaikki ei ole hyvää,vain koska osa biiseistä on hyviä.
  Tico vedettiin väkisin levylle mukaan. Mistä olet tuollaista kuullut?

  Olen edelleen sanojeni takana ja mielestäni albumi ei ole epäonnistunut, vaikka muutama huono kappale sieltä löytyykin. Yritin olla vertaamatta tätä BJ:n aiempaan tuotantoon a käsitellä tätä yksittäisenä levynä.

  VastaaPoista
 7. "Bon Jovi tekee uuden albuminsa pohjalta "Because We Can"-kiertueen, joka on käynnissä parhaillaan Yhdysvalloissa. Se saapuu myös Suomeen 26.6., jolloin Jon Bon Jovi tulee kiertueensa kanssa Tampereelle."

  Eikös Bon Jovi saavu Suomeen keikalle jo 26.5. ??

  Levystä sen verran, että mielestäni BJ:n paras levy 2000-luvulla.

  VastaaPoista
 8. Ääh. Kirjoitusvirhe pääsi iskemään. Kiitos korjauksesta. :)
  Olenhan minä tuonne toukokuussa menossakin, joten olisi pitänyt oikein kirjoittaa.

  VastaaPoista
 9. Wow, this post
  is pleasant, my sister is analyzing these kinds of things, thus I am going
  to convey her.

  My website organic harbor

  VastaaPoista
 10. Wonderful post! We will be linking to this particularly great article on our site.
  Keep up the great writing.

  my homepage: organic potting soil

  VastaaPoista
 11. Really nice to hear that my writing is pleasant. I went to your website and them were comfortable and the great. :)

  VastaaPoista
 12. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Hi there, I believe your website might be having browser compatibіlity ρroblemѕ.
  When ӏ takе a look аt уour ωeb sіte in Sаfaгі, it
  looks fine howеver ωhеn opening in IE, it’s got
  some overlapρing issues. I just wanteԁ to pгovide you with a quick heads up!
  Other than that, fantastic website!

  mу site ... organic products

  VastaaPoista
 14. Hey! Someone in mу Facеbоok group ѕhаred this sіte with us so I came to cheсκ it out.
  I’m
  defіnіtеly enjoуing
  the infοгmation. I’m boοκmaгκing and will bе twеeting this to
  my followeгs! Wondеrful blοg and οutѕtаnԁing design.


  Here is mу web blog gardening tips

  VastaaPoista