tiistai 9. huhtikuuta 2013

Ongelma nimeltä Orange Habanero

Aikaisemmin olen myös valitellut Orange Habaneron huonoa vointia. Nyt ongelma on kuitenkin paisunut ja osa oksista on läpensä kuivunut ja aivan ruskeita.
Ruukku on vaihdettu, lannoitus aloitettu, valoa pitäisi olla tarpeeksi ja kastelukin on samanlaista, kuin se on aina ollut.
Missä siis ongelma? Minä en tiedä.
Kuivunutta on
Noin yksi neljäsosaa oksista on yllänähtävän kuvan kaltaisia. Toinen neljäsosa on keltaista ja puolet kellertävää ja uutta kasvustoa.

Kyllä, kasvissa on myös uutta kasvustoa kaiken kuivuuden keskellä.
Herääkin kysymys kuinka kuivattaa oksia ja antaa lehtien tippua reilulla kädellä samaan aikaan, kun se kasvattaa tervettä ja uutta lehteä ja oksaa.

Onko kyseessä siis vain vanhojen oksien ja lehtien tiputtelua? En usko, sillä lehtiä ja oksia on kuivunut niin reiulusti, että ei se voi olla normaalia. Näin paljon lehtiä ei syksyllä tiputellut Biquinhokaan. Ja nyt on sentään (tai siis pitäisi olla) kevät.

Onko jollakin blogin lukijalla ideoita tai tietoa? Epäilyksiä?
Kaikki otetaan vastaan epäilyistä  ja luuloista tietoon asti.

3 kommenttia:

 1. Periaatteessa tuttua. Mulla on ollut ongelmia noiden talvetettavien kanssa. Nyt kun talvenselkä on taitettu ja ollaan menossa kohti kevättä, pitäisi tilanteen helpottua. Mulla on Duke Pequin, joka oireilee samalla tavalla. Oksia se on kuivutellut pitkin talvea ja lehtiä on ollut aivan muutama. Nyt auringon ilmaannuttua, on uuttakin kasvua. Osa lehdistä oireilee kovin keltaisena. Vaihdoin sille juuri mullankin ja yritin katsoa mahdolliset madot pois ruukusta. Ei niitä näkynyt, mutta ei se juuristo mikään mahtava ollut. Nyt uudessa mullassa ollaan oltu likimain viikko, mutta käännöstä ei ole tapahtunut lainkaan. Jokin ihme sitä vaivaa.

  VastaaPoista
 2. Syitä voi olla monia, kuten liikakastelu, liian iso kosteus ja lannoitehäiriö, ja ehkäpä jokin ötökkä. Yksi vaihtoehto on myös, että runkoon tullut vaurio, mikä estänyt ravinteiden ja nesteen pääsyn eteenpäin. Sinuna minä katkaisisin nuo kuivat oksat pois siihen saakka, missä alkaa tuore kasvu ja seuraat tilannetta. Kyllä se siitä vielä lähtee. ;)

  VastaaPoista
 3. Täytyy tosiaan varmasn katkaista nuo kuivat oksat pois.
  Ötököitä en ole ainakaan havainnut ja kastelunkaan en epäile oleva syynä, sillä se on ollut samanlaista viime kesästä lähtien.

  Ovat nämä chilit kyllä välillä ihmeellisiä. :)

  VastaaPoista