lauantai 1. kesäkuuta 2013

Bon Jovi Tampere 26.5.2013

Bon Jovi esiintyi komealla lavalla Tampereella
Tämänkertainen kirjoitus ei liity chileihin, mutta itselleni sen oikeuden suon. Välillä pitää poiketa normeista. ;)

Olin Tampereella viime sunnuntaina 26.5. Ei, syynä ei ole mikään chiliravintola vaikka niitä erinomaisia siellä onkin. Eikä syynä ollut Chilitarvike-kauppakaan. Olin Bon Jovin keikalla, jonka he heittivät Because We Can -World Tourin Tampereella pysähtyessä Ratinan Stadionilla. Kiertue pohjaa luonnollisesti What About Now -albumiin, jonka täällä blogissa arvostelin aiemmin tänä vuonna.

Keikkapäivänä oli aivan loistava keli. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja lämmintä oli. Siis aivan päinvastainen sää, kuin edellisellä, vuoden 2011 keikalla.

Portit avautuivat stadionalueelle klo. 17.00 ja puoli seitsemän aikoihin alkoi soittaa lämppärinä oleva Jonne Aaron. Turvatarkastukset sujuivat sujuvasti eikä hidastelemisia tullut. Ikävä kyllä stadionilla suuren ihmismassan takia kojujen maksupäätteet eivät toimineet aivan yhtä hyvin, sillä itsekin jouduin yrittämään viisi kertaa kortilla maksamista ennen kuin sain kiertuepaitani maksettua.
Jon Bon Jovi rokkasi yleisölle
Oma paikkani oli Golden Circlellä, josta näki vähintäänkin hyvin. Kun kentälle käveli, niin näki suuren amerikanraudan keulan lavan yllä. Lava oli rakennettu fiksusti siten että yhtye oli sen verran korkealla, että kauempaakin ja lyhyemmät ihmiset näkivät hyvin. Golden Circle alkoi noin 20 metriä lavasta ja itse olin aivan niin lähellä, kuin mahdollista. Paikat olivat todellakin hyvät.
Ennen kuin Bon Jovi alkoi soittamaan kello 20.00 screeneillä pyöri aikalaskuri, kauanko bändin lavalle tulemiseen on aikaa.
Aika tarkalleen kello 20.01 bändin jäsenet saapuivat lavalle ja alkoivat soittamaan uuden albumin "That's What the Water Made Me" -kappaletta. Jon Bon Jovi tuli lavalle muun bändin jälkeen soittaen kitaraansa virne naamallaan.

Have a Nice day
Seuraavaksi soitettiin hittibiisit You Give Love a Bad Name, Born to Be My Baby ja Raise Your Hands. Alku oli räväkkä ja ihmiset olivat hyvin mukana taputtaen ja hyppien. Raise Your Hands -kappaleen aikana tietenkin kädet ilmassa. Alku oli räväkkä ja ihmiset olivat hyvin mukana.

Musiikillisesti Bon Jovin alkuperäisen kitaristin Richie Samboran puuttuminen ei kuulunut ollenkaan, joten sillä osin tuuraaja Phil X hoiti hommansa hyvin.

Alun klassikkobiisien jälkeen kuultiin 2000-luvun alun tuotantoa, joista mm. Lost Highway ja It´s My Life. Näiden jälkeen uuden albumin singlet Because We Can, sekä What About Now.
Uusien kappaleiden jälkeen kuultiin Bon Jovin klassikko: Runaway. Tämä biisi räjäytti potin.

Näiden kappaleiden jälkeen tuli hiukan seesteisempi jakso, jonka aikana soitettiin enimmäkseen 2000-luvun tuotantoa, mutta oli välissä myös -90-luvun Keep the Faith.
Bad Medicine
Seesteisemmän jakson jälkeen soitettiin erikoispitkä versio Bad Medicinesta, jossa kävi viimeistään selväksi että Phil X osaa myös upeat soolot. ämän jälkeen loppu oli lähes kokonaan yhtä hittiputkea. Lopun Livin on a Prayer ja Always esitettiin ammattitaidolla ja näyttävästi. Lopun hittien ansiosta yleisö villiintyi ja uskalsi hyppiä ja taputtaa reilusti mukana, kunnes kaikki huipentui edellämainittuun Alwaysiin.

Kuten totesin, Richie Samboran poissaolo ei musiikillisesti haitannut pätkääkään. Myös Phil X:ltä irtosivat näyttävät soolot ja kitaran luritukset siinä missä Samboralta. Samboraa olisi kuitenkin ehkä kaivattu siinä mielessä, että Nyt Jon Bon Jovi jäi lavalla tanssiessa ja keimaillessaan hiukan yksin, kun on totuttu, että Richie on Jonin mukana vetämässä showta. Phil X jäi kuitenkin hieman taaemmas, Jonin hoitaessa hyppelemisen ja tanssittamisen.
Mutta kuten todettua, Phil X korvasi Samboran musiikillisesti täydellisesti, eikä keikkaa pilannut todellakaan Richien poissaolo.

Bon Jovin konsertti oli todellakin niin näyttävä ja massiivinen, kuten ennakkoon oli kohuttu. Lisäksi ennen keikkaa ilmassa olleet epäillykset Samboran poissaolon vaikutuksesta bandiin voitiin unohtaa parin ensimmäisen kappaleen jälkeen. Kaiken kaikkiaan yhtye soitti keikan ammattitidolla ja iloisella mielellä. Lisäksi lähes kaikki bändin klassikot kuultiin Lay Yor Hands on Me:tä ja Bed of Roses:ia lukuunottamatta.

Keikan plussat ja miinukset
+Jon Bon Jovi todella energinen ja hyväntuulinen lavaesiintyminen koko keikan ajan
+Lähes kaikki hittibiisit kuultiin
+Näyttävä lavarakennelma
+Phil X tuurasi ammattimaisesti Samboraa
+Sää helli

-Phil X:n lavaesiintyminen ei aivan Samboran luokkaa, joten Jon jäi hiukan "yksin" lavalla

Nämä kuultiin:
That´s What the Water Made Me
You Give Love a Bad Name
Born to Be My Baby
Raise Your Hands
Lost Highway
Captain Crash & The Beauty Queen From Mars
It´s My Life
Because We Can
What About Now
Runaway
We Got It Going On
Keep the Faith
(You Want To) Make a Memory
Someday I´ll Be Saturday Night
Last Man Standing
We Weren´t Born to Follow
Who Says You Can´t Go Home
I´ll Sleep When I´m Dead
Bad Medicine

Encore 1
In These Arms
Wanted Dead Or Alive
Have a Nice Day
Livin on a Prayer

Encore 2
I´m With You
What´s Left of Me

Encore 3
These Days
Always

 

1 kommentti:

  1. Olin itekki kyseisellä keikalla mut oliks Se nyt Diamond Circle kuitenki metrin pääst jonista:))

    VastaaPoista