keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Jigsaw: Uusi maailman tulisin chili!

Tässä on todennäköisesti uusi "maailman tulisin chili".
Suomessa on suurella todennäköisyydellä kehitetty uusi "maailman tulisin chili"!

Jigsaw C. Chinense
Kyseessä on suomalaisen Fatalii Gourmetin usean vuoden jalostustyön tulos. Chilimestari Jukka "Fatalii" Kilpinen on jalostanut luultavasti seuraavan maailman tulisimman chilin, sillä kehityksessä on käytetty C. chinense var. ’Moruga Scorpion’-lajiketta (joka pitää vielä hallussaan maailman tulisimman chilin tietteliä).  Herra Fatalii kertoo, että tulisuutta "TSMB":hen on tullut vielä reilusti lisää ja sen huomaa suutuntumallakin. 

Virallista selvitystä uuden Jigsaw:in tulisuudelle haetaan ensi vuonna, kun lajike on valmis mitattavaksi. Mittaus suoritetaan sertifikoidussa laboratoriossa "High Performance Liquid Chromotography"-menetelmällä.

"Fatalii" Kilpinen kertoo, että kyseisen chilin ulkonäöstä voi jo päätellä, että kyseessä on normaalia helvetillisempi tapaus;

"Fatalii Gourmet Jigsaw-lajikkeen poikkeuksellinen sisäkalvo sekä sen sisäpinnoilta suorastaan helmeilevä kapsaisiini kertovat heti, että kyseessä on todella tulinen tapaus."

Chilipensas täynnä Jigsaw:ia (C. Chinense)

Tällaisen chilin kehittäminen kertoo äärimmäisestä jalostustaidosta. Kilpinen kehuukin Jigsaw:ia eräänlaiseksi chilinjalostuksen huipputulokseksi. Lisäksi näin tulinen chili on äärettömän riitoisaa.

Jigsaw:ia pääsee maistelemaan jo tässä vaiheessa jauheen muodossa. Sanoisinkin, että tämän kaltainen erikoisuus kuuluu ehdottomasti jokaisen chilin ystävän ruokapöytään. Ja tietenkin kasvatuslistalle heti, kun siemeniä tulee jakeluun. Luultavasti ensi vuoden puolella.

Vielä varoitus: Jos kuitenkin Orange Habanero on sinulle ylitsepääsemättömän tulista, käytä tätä varoen. Myös muussa tapauksessa huomattavaa varovaisuutta. Tämä on tulista!!! Tulisuudesta huolimatta muistakaa, että ilman vaarallista allergiaa chiliin ei voi kuolla!

*Lähde ja koko Jukka Kilpeläisen haastattelu: Epressin uutinen

7 kommenttia:

 1. Witsit kun luulin kasvattavani tulisinta, eli Carolina reaperiä. Ovat väittäneet maailman seuraavaksi tulisimmaksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Carolina Reaper Pepper guinnesin ennätystenkirjaan http://www.liveleak.com/view?i=207_1386026172

   Poista
 2. Niin. Etkös sinä kirjoittanutkin tuosta juttua blogiis.

  Veikkaan, että tulecåbaisuudessa taistelu tulisimman tittelistä tulee käymään entistä kuumempana ja chiliharrastajat saavat herkutella ties minkälaisia lajikkeita.

  VastaaPoista
 3. Taisin jotain kirjotellakkin. ;) Faktahan on, että molemmat väittää, mutta kummalakaan ei ole virallisia tuloksia. Se kuinka tulinen joku chili tässä luokassa on, on ihan sama. On vaan "coolia" kasvattaa sitä chiliä joka on kaiken hypen keskipisteenä. Tulisin chilin lisäksi siitä voi saada lisää mielihyvää omien korvien väliin. Ja mitä suurempi hype on, sitä enemmän siittä tietysti tienaa. Hypen kasvattaminen on taas oma juttunsa, joka sekin vaatii oman taitonsa. Siisti juttuhan tää tällänen on. Katsotaan tuleeko kauppaan asti tuoreena myyntiin kesällä. Jos tulee, niin hieman epästabiilia siementä alkaa liikkumaan. No onhan täälläkin tota pikkasen epästabiilia Fantasyakin kasvamassa. Mut ei henk. koht. haittaa yhtään. Markkinointistrategisesti myyntiin ei vielä kannata tuoda tuotteita joista harrastelijat saisivat siemeniä. Ensin tuotteet, sitten siemenet ja sitten vasta tuoreet. Mulla tosin on toi nagakin kokematta, mutta innolla odotan tätä "pistosahaa". :)

  VastaaPoista
 4. Onhan se kyllä hienoa kasvattaa chiliä, joka on keskipisteenä.

  Saa nähdä, kun ensi vuonna saadaan scovilletulokset, paljonka tuosta hirmusta irtoaa. Itse veikkaan noin kahta ja puolta miljoonaa. Mutta saa tosiaan nähdä.

  Jos noita tulee kesällä tuoreena myyntiin, niin tottakai semmoisen lähtisi hankintaan ;) . Ei pelkästään siemnten vuoksi, vaan jo sen kokemisen vuoksi. Sen maku (tulisuus) elämuksen vuoksi.

  Itse olen muutaman kerran maistanut parin gramman kokoisen palan Naga Morichia ja se sai suun ja koko kropan aikamoisiin kivun kouristuksiin. :D

  Saa nähdä tuon kanssa, mutta eiköhän ne kivun tuntemukset ole melkoisen paljon pahemmat, kuin parissa grammassa Nagaa.

  VastaaPoista