sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Aurinkoisissa tunnelmissa chilit kasvaa

Nyt eletään taas sitä aikaa vuodesta, kun kevätaurinko näyttää ensimmäisiä säteitään ja päivän valoisa aika pitenee. Hyvä keli saa ihmiset liikkeelle ulkoilemaan. Mikäs siinä on olla, kun aurinko paistaa ja lumet sulaa.

Itse olen tämän viikon nauttinut myös mahtavista kevät-talven keleistä ja alla on muutamia aurinkoisia, joita on tullut napsittua ulkoillessa:
HUOM! Kuvat saa isommaksi klikkaamallaAlla on pari panoraamakuvaa Tuomiojärven jäältä, joka on varmasti jokaiselle jyväskyläläiselle tuttu paikka. Varsinkin ylemmästä kuvasta voi tarkkaan tiirailemalla nähdä paljon tuttuja paikkoja.
Aurinkoinen keli saa myös chilit kasvamaan paremmin. Itäneitä chilejä on nyt taas muutama enemmän. Aji Cristal (C. Baccatum) itämistä saatiin odotella yli kuukausi, mutta vihdoin muutama päivä sitten toinen idätetyistä ilmoittautui itäneeksi.
Yli kuukauden odotus palkittiin: Aji Cristal (C. Baccatum) iti
Myöhemmin idätykseen laittamistani siemenistä ovat nyt itäneet molemmat Guyana Baccatumit (C. Baccatum), sekä molemmat Campanet (C. Baccatum)

Guyana Baccatum (C. Baccatum) iti
Jos nyt jotakin negatiivista pitää hakea, niin yksikään neljästä Pink Habanerosta (C. Chinense) ei ole itänyt. Tämä on lajike, jota haluan ehdottomasti kasvattaa ja jää harmittamaan jos yksikään ei idä.

Näiden aurinkoisten päivien aikana ovat myös aiemmin itäneet chilit edistyneet. Osaan on ruvennut kasvamaan ensimmäisiä oikeita lehtipareja.

Congo (C. Chinense) ensimmäiset oikeat lehtiparit näkyvät
Molemmissa Tobago Sweeteissä (C. Chinense) kasvaa ensimmäiset  oikeat lehtiparit...

...kuten myös Naga Moricheissa (C. Chinense)

Trinidad Scorpion Morouga Blend (C. Chinense)

Hiukan erikoisen näköinen Fatalii (C. Chinense)
Lajikkeita, joihin on alkanut kasvaa lisää lehtiä on yllä nähtävät:
-Congo (C. Chinense)
-Tobago Sweet (C. Chinense)
-Naga Morich (C. Chinense)
-Trinidad Scorpion Morouga Blend (C. Chinense)
-Fatalii (C. Chinense)

Alun ongelmien jälkeen on tämä kausi jatkunut hyvissä merkeissä eikä mitään erikoista ole sattunut eteen. Aurinkoista jatkoa itse kullekkin!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti