maanantai 18. maaliskuuta 2013

Huonovointinen Orange Habanero

Orange Habanero (C. Chinense) ei näytä hyvinvoivalle.
Noin vuoden ikäinen Orange Habanero (C. Chinense) on nyt kukkinut ja kukkia tiputellut. En ole ollut tästä moksiskaan, sillä tähän vuodenaikaan ilman lisävalaistusta ei ole ihme, että kukat tippuvat.

Nyt tämän kasvin lehdet ovat kuitenkin alkaneet muuttua keltaisiksi ja osa on jo tippunut. Habaneroa olen kastellut aivan normaalisti ja se on ollut samalla paikallakin, kuin koko talven.

Tiedä sitten olisiko melko äkisti lisääntynyt valon määrä saanut kasvissa protestin aikaan. Viime viikot ovat olleet melko aurinkoisia ja chilitkin ovat tämän myötä saaneet enemmän valoa, kuin aikaisemmin talvella, jolloin oli pilvistä ja aurinko hyvä kun vilahti.

Toinen syy jota epäilen vahvemmin on ruukku. Syksyllä, kun toin chilit sisälle ja laitoin talvehtimaan, niin en leikannut Orange Habaneroa lyhyemmäksi, enkä siistinyt juuria. En myöskään vaihtanut ruukkua. Näiden myötä en myöskään vaihtanut multia, eli Haba on ollut samoissa mullissa, samassa ruukussa viime elo- syyskuusta lähtien. Tämä ei välttämättä ole kovin hyvä juttu. Kun en ole lannoittanutkaan, niin perus taimimullasta on varmasti ravinteet aika loppu.

Pitänee tutkia asiaa lähiaikoina lisää vaihtaa ruukku ja mullat.

4 kommenttia:

 1. En sanoisi että tuossa mitään hälyttävää olisi. Omassa ylivuotisessa Dutch-Habanero F4 , joka puskee parhaillaan nuppuja, on ja on ollut ruosteen punaisiakin lehtiä, eikä kasvi ole siitä juuri moksiskaan. Lehdet sitten rypistyneet ja kuivuneet pois.
  Veikkaan että tässä tapauksessa suurin syy kellertyviin lehtiin on lannoituksen puute.

  VastaaPoista
 2. Pitänee täsä kevään mittaan aloittaa sitten lannoitus tuollekkin. :)

  VastaaPoista
 3. Mulla on noi talvehtineet olleet luonnonvalolla syksystä saakka. Lehtiä on tippunut urakalla ja kuolipa siinä monen monta puskaa talven mittaa. Sisälle tuodessa en niitä madaltanut tai tehnyt mitään muutakaan. Lannoitukset ovat olleet vähissä ja purkit ovat rutisseet kuivuutta. Nyt kun valomäärä on lisääntynyt, on virkistyminen lähtenyt käyntiin. Lannoituksen ja valon alettua on nuppua ilmestynyt kiitettävän paljon. Eikä kukkasetkaan näytä tippuvan. Ainakin täällä valo sai aikaan hurjaa piristymistä eikä protestointia ole kukaan esittänyt missään muodossa.

  VastaaPoista
 4. Pitänee tosiaan aloittaa tuo lannoitus, jos saisi siitä lisävirtaa. Kiitos neuvoista. :)

  VastaaPoista