lauantai 23. maaliskuuta 2013

Ruukunvaihto chileille

Congo (C. Chinense) sai uuden ruukun
Chilini ovat nyt edenneet siihen vaiheeseen, että niiden ruukut pitäisi vaihtaa. Olin tätä jo hetken miettinyt ja nyt kun oli sopivasti aikaa niin ruukunvaihto tuli osalle suoritettua. Siksi vain osalle, koska kuvittelin, että multaa olisi tarpeeksi kaikille, mutta eihän sitä tietenkään ollut. Näin jouduin jättämään paljon chilejä vanhoihin multiin ja astioihin.

Uusiin ruukkuihin pääsivät:
-Congo (C. Chinense)
-TSMB (C. Chinense)
-Guyana Baccatum (C. Baccatum) 2kpl.
-Tobago Sweet (C. Chinense)

Kuten todettua, pieni osa pääsi nyt uusiin ruukkuihin. Tilanne kuitenkin korjaantuu huomenna tai ylihuomenna, kun käyn ostamassa lisää multaa. Näin kaikki chilit saavat uudet ruukut.

Guyana Baccatumit laitoin molemmat samaan ruukkun. Tämä osittain multapulan takia, mutta myös siksi, että halusin kiertää niiden varret toistensa ympärille.
Huono kuva, mutta asia käynee selväksi: Kaksi Guyana Baccaa pyöritettynä toistensa ympärille.
Minua todella kiinnostaa nähdä millainen tuosta yhdistelmästä kasvaa. Kasvavatko rungot yhteenjotakin muuta. Sen aika näyttää. Viime vuonnahan minulla oli myös kaksi Guyana Baccaa samassa ruukussa, mutta ne eivät olleet toistensa ympärille pyöritettynä.

Vielä muutama kuva uuden ruukun saaneista:
Tobago Sweet (C. Chinense)
Naga Morich (C. Chinense)
TSMB 


Minun pitää myös siirtää Biquinho ja Orange Habanero myös uusiin, isompiin ruukkuihin, sillä molemmissa on nyt keltaisia lehtiä ja oksatkin ovat alkaneet kellertyä ja kuivua.
Huomenna saan toivottavasti niille uudet ruukut vaihdettua, sillä kasvit eivät näytä todellakaan hyvälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti