sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kukkii, vaan ei podita

Jalapeno (C. Annuum) iti
Viime päivinä on ollut aivan mahtava keli. Aurinko on paistanut ja lämmittänyt päivisin. Tämä tietää tietysti chilien nopeampaa kasvua, mikä on hyvä juttu. Pienten taimien kasvun voi havaita ja uudet lehdet kasvavat päivä päivältä.
Itäneitä on nyt 18 kappaletta. Joka lajikkeesta on vähintään yksi itänyt, ellei mukaan lasketa Harold st. Bartsia ja Pink Habaneroa.

Harold st. Barts on laitettu itämään jo tammikuun 18. päivä, joten uskoni sen itämiseen vielä on hyvin, hyvin pieni. Pink Habaneroa laitoin itämään kahdesti aikaisemmin samaan aikaan, kuin Harold st. Bartsia, mutta myös myöhemmin, helmikuun 18. päivä.
Molemmilla kerroilla laitoin kaksi siementä, eikä yksikään noista neljästä ole vielä itänyt. Pink Habaneron itämiskyky onkin näin jälkikäteen ajatellen ainut negatiivinen puoli idättelyissäni tänä vuonna.

Tämäkään Biquinhon (C. Chinense) kukka ei edennyt tästä pidemmälle
Toinen asia, josta olen myös aikaisemmin tänne kirjoittanut on Biquinhon ja Orange Habaneron kukinta. Olen toivonut, että ikkunalta saatava valo riittäisi podien lykkäämiseen, mutta näin ei ole ainakaan vielä tapahtunut. Aurinko, joka tuolta päivisin jo monta tuntia paistaa ei saa podeja aikaan.  Kukat, jotka syntyvät, viettävät kasvin oksilla aikaa noin viikon, jonka jälkeen ne kuivuvat ja tippuvat pois. Kastellut olen aivan normaalisti, joten siinä en usko syytä olevan. Eipä tuo minulle joka tapauksessa suuri menetys ole, sillä kevään koittaessa kasvit saavat enemmän valoa, joten eiköhän silloinkin

Nyt olen tyytyväinen uusien taimien itävyydestä, enkä ota siitä enää paineita. Itävyydesta on tulossa muutenkin juttua tänne blogiin lisää tulevina päivinä. Myös edellisvuoden "kehäraakit" pärjäävät mielestäni hyvin sillä mitä tarjotaan, vaikka kukat eivät pidemmälle kehitykkään.
Kevättä kohti. Sen mukana chilit kasvavat.

2 kommenttia:

  1. Pimeitä päiviä on ollut, joten se riittää syyksi kukkien putoamiseen, mutta chinenseillä myös lämpö vaikuttaa. Minulla on talvivarastossa alle 20° ja baccatumit onnistuvat, chinenset eivät. Auringon myötä lämpökin nousee. Kyllä ne siitä...

    VastaaPoista
  2. Tuo on kyllä totta, oikeastaan ennen tätä ja viime viikkoa ei aurinko ollut hirveästi näyttäytynyt. Mutta eipä minulla ole noiden poditukselle tähän aikaan vuodesta hirveitä odotuksia. Sitten myöhemmin keväälläodotukset nousevat enemmän.

    VastaaPoista