torstai 23. toukokuuta 2013

Ensimmäinen kukkija on Guyana Baccatum

Otsikko valehtelee hiukan, koska tämän vuoden ensimmäinen kukkija oli Biguinho (C. Chinense), eikä Guyana Baccatum (C. Baccatum), kuten otsikko väittää. Guyanalainen on ensimmäinen tämän vuotinen taimi, joka on alkanut kukkia. En kuitenkaan jaksanut kirjoitta pitkää ja monimutkaista otsikkoa, joten nykyinen kelvannee.
Guyanalainen kukkii
Se siitä otsikoista. Keskitytään itse kasviin. Laitoin Guyanalaiset itämään 18. helmikuuta toisessa satsissa. Niin Guyana Baccatumeja on itse asiassa kaksi, mutta koska olen kieputtanut ne yhteen ja rungot ovat alhaalta mullan alta hiukan alkaneet puutua toisiinsa kiinni, niin puhun tästedes yhdestä kasvista kahden sijaan.
Guyana Baccan kukka on tyypillinen nätti baccatumin kukka. Täällä lisää baccatumien kukista.
Guyanalaisten rungot kasvavat yhteen. Vanha kuva!
Laitoin Guyanalaisen uuteen isompaan ruukkun muutama päivä sitten ja se on varmasti osaltaa vauhdittanut kukan ja nuppujen syntymistä. Tähän kun ynnätään yhteen viime aikojen lämpimät kelit ja runsas auringon paiste, niin ei ihme, että kukkaa pukkaa.

Kukkia ovat myös täynnä aiemmin mainittu Biquinho, kuten myös Orange Habanero (C. Chinense). Niistä kuitenkin lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti