tiistai 1. tammikuuta 2013

Nopeat ruis-, chilisandwichit

Nyt on avattu uusi vuosi, 2013. Sen kunniaksi voi nauttia vaikka chilillä höystettyjä ruokia tai välipaloja. Aina ei ole kuitenkaan aikaa tehdä ruokaa pitkään ja yllätysvieraille pitää saada nopeaa ja hyvää syötävää.
Itsetehdyt välipalaleivät chilillä ovat herkullinen ja kaikin puolin terveellisempi vaihtoehto valmisleiville. Leivistä voi tehdä oman maun mukaisia ja tulisuusastetta voi vaihdella.
Lisäksi, mikään ei lämmitä kylmänä talvipäivänä, kuin chilillä höystetty leipä.

Ruis-, chilisandwich

-Kaksi ruispalaa ym. ruisleipää
-Habanerochilisoossia
-Muutama Aji Cristal viipaloituna
-Suolakurkkua parisen viipaletta
-Pari tomaattia
-Vähän juustoa päälle (Edam tms.)
-Kinkkuviipaleita
.............................................................................

HUOM! Muista suorittaa molemmille leivänpuolikkaille!
-Kaada chilisoossia reilusti leipien päälle. Kannattaa tasoittaa tasaisesti ympäri leipiä.
-Viipaloi Aji Cristalit ja tökkää leipästen päälle
-Suolakurkut tuovat hyvän maun leipiin, joten suosin sitä tässä. Leikkaa niitä muutama viipale. Ja asettele leipien päälle.
-Tomaattiakin kannattaa laittaa
-Kinkkua älä jätä väliin. Se tuo loistavan lisän leipiin. Lisäksi välipalastasi tulee täyttävämpi.
-Pari ohutta viipaletta juustoa tai juustoraastetta päälle. Tottumattomille helpotus poltteeseen, mutta kokeneemmille en suosittele paljoa.

-Kun aikaisemmat vaiheet on suoritettu, niin leivät päällekkäin ja n. 1,5 minuutiksi mikroon.

-Leivät pois mikrosta ja a'vot! Makunystyröille nautinnollinen gourmeruoka on valmis.

1 kommentti:

  1. Loistava yksinkertainen resepti. Tulee herkullisia leipäsiä.
    Kannattaa kokeilla myös vaalealla leivällä.

    VastaaPoista