perjantai 18. tammikuuta 2013

Biquinhon nuppuilua, sekä kauden 2013 ensimmäiset idätykset

Biquinho, Capsicum Chinense, nuppuja
Eilen menin tavalliseen tapaani katsastamaan Biquinhoani ja Orange Habaneroa. Hämmästys oli suuri, kun huomasin Biquinhossa nuppuja. Tarkemmin Orange Habaneroa tutkittuani huomasin siinäkin pieniä nupun alkuja. Biquinhossa ne olivat kuitenkin ihan nuppuja eikä nupun alkuja.

En hämmästynyt siksi, että tämä olisi jotenkin ennenkuulumatonta vaan siksi, että en ole tarjonnut kasveille minkäänlaista lisävalaistusta. Ne ovat vain olleet eteläikkunalla satunnaisella kastelulla.


Nyt vain toivon, että ne saavat siinä myös tulevaisuudessakin tarpeeksi valoa kukintaan ja podin muodostukseen. Biquinho on muutenkin saanut mukavasti lisää lehtimassaa verrattuna leikkauksen jälkeiseen tilanteeseen.

Idätykseen laitetut lajikekkeet

Tänään alkoi meikäläisen osalta myös kausi 2013, kun laitoin idätykseen muutaman lajikkeen. Kyseessä ovat:

-Tobago Sweet (C. Chinense)
-Pink Habanero (C. Chinense)
-Naga Morich (C. Chinense)
-Trinidad Scorpion Morouga Blend, eli     TSMB (C. Chinense)
-Fatalii (C. Chinense)
-Aji Cristal (C. Baccatum)
-Congo (C. Chinense) ja
-Harold St. Barts (C. Chinense)


Lajikkeita on nyt alustavasti siis kahdeksan, joista jokaisesta kaksi siementä itämässä. Hyvällä onnella ja surkealla matikkapäällä laskettuna mahdollisesti 16 kasvia.
Tunnistuslaput näille askartelin hammastikuista, joiden päähän maalarinteippipala, johon jälleen lajikkeen nimi.
Nyt nuo kahdeksan lajiketta ovat tosiaankin vain alkua ja lista tuleekin luultavasti päivittymään muutaman muun lajikkeen johdosta.


Laitoin idätettävät ihan vain normi taimimultaan ilman minkäänlaisia hienompia lauttaviritelmiä.Ne ovat samassa paikassa, kuin vuosi sitten idätykseen laittamani ensimmäiset chilit. Vierellä siis Biquinho ja Orange Habanero.

Kaikki chilit samassa. Vasemmalla idätyksessä olevat, takana oikealla Orange Habanero (C. Chinense) ja edessä oikealla  Biquinho (C. Chinense)

3 kommenttia:

 1. Mukavan näköistä idättelyä siellä. Tuohon nuppuasiaan semmoista, että ilman kunnon lisävaloa tähän aikaan vuodesta ei luultavasti podeja kypsy. Hyvällä onnella se voi kuitenkin olla mahdollista.

  No, kuitenkin onnea idätyksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista. Toivon tietenkin itse, että nupusta lähtisi podi muodostumaan, mutta ei se massiivista pettymystä aiheuta, jos mitään ei tule.

   Poista
 2. No kyllä itselläni on ainakin aina tullut podeja kukista ilman lisävaloakin.

  VastaaPoista