perjantai 2. elokuuta 2013

Chilit voivat loistavasti!

Orange Habaneron podi
Nyt on Teitä blogin lukijoita laiminlyöty pitkä aika. Blogikirjoituksista on ollut hiukan taukoa, sillä kesälomamatkat ja sairastelu ovat vieneet aikaa ja jaksamista. Niinpä bloggailu on ollut vähissä.

Blogin tauolla ollessa chilit ovat kuitenkin kasvaneet hyvää tahtia ja podeja pukkaavat. Kypsää satoa on saatu mm. Orange Habanerosta (C. Chinense), Biquinhosta (C. Chinense) ja Jalapenosta (C. Annuum).
Pieniä Tobago Sweetin podeja
Nyt jokainen chilintaimeni tuottaa podeja lukuunottamatta Naga Morichia (C. Chinense). Uusia "tulokkaita" ovat mm. Campane (C. Baccatum), Tobago Sweet (C. Chinense), Aji Cristal (C. Baccatum), sekä Guyana Baccatum (C. Baccatum).
Pieni Campane
Myös alla olevassa kuvassa esiintyvät podit on kiinni pensaassa, joka kasvattaa paljon tulisia marjoja.
Congoja tai TSMB:tä
Itselläni on hiukan epäselvyyttä siitä onko kyseessä Congo (C. Chinense), vai Trinidad Scorpion Morouga Blend (C. Chinense). Ruukunvaihdon teon jälkeen olin laittanut ruukkuun lapun, jossa lukee "Congo". Itselläni on kuitenkin ollut koko aja sellainen tunne, että nuo ovat TSMB:tä.
No, tulista tulee joka tapauksessa. Olkoot kumpi tahansa.

Hyvää kesän jatkoa kaikille blogin lukijoille!

3 kommenttia:

 1. Minusta nuo ovat kyllä Congoja. Scorppareille tyypillinen ryppyisyys puuttu noista täysin ja chiliwikin kuvien mukaan Congon podien pitäisi olla suunnilleen tuon näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota olen itsekin katsonut. Congoja suurella todennäköisyydellä. No. Toivottavasti tuottavat paljon satoa. :D

   Poista
 2. Hello, CC! Tsekkaapa gmail-postisi. Tai lähetä puhelinnumerosi s-postilla osoitteeseen keskisuomi@yle.fi Voitaisiin haastatella sua radioon chiliharrastuksesta jo huomenna perjantaiaamuna ;) T: Arvo, Yle Keski-Suomi

  VastaaPoista