tiistai 12. helmikuuta 2013

Olé, potenssiin neljä. Itäneiden määrä lisääntyy.

Aikaisemmin kirjoitin Fataliin itämisestä ja kuinka se oli ainut itänyt. Nyt itäneiden joukkoon on ilmoittanutunut Fataliin lisäksi kolme muuta lajiketta:

-Tobago Sweet (C. Chinense)
-Congo (C. Chinense)
-Trinidad Scorpion Morouga Blend (C. Chinense)

Yhteensä itäneitä on nyt siis neljä. Kaikki Chinensejä.

Osalla taimista on jo olemattomat sirkkalehdet vänkyrän varren päässä. Fataliin tapauksessa kypärä näyttää olevan vielä kohtuu tiukasti "päässä", mutta eiköhän sekin siitä irtoa.

Uskon vakaasti, että chilieni yht' äkkinen itäminen johtuu paikan vaihdoksesta. Siirsin aikaisemmin aivan ikkunan ääressä olleet idätettävät hiukan kauemmas, koska ikkunan ääressä oli hiukan viileä.
Toisaalta siemenet saattoivat olla jo nousemassa pinnalle "vanhassa" paikassaan ja paikan vaihdos tapahtui juuri oikeaan aikaan, jolloin näyttää siltä, että sillä olisi vaikutusta.

Itse tavallaan toivonkin, että ilmiö johtuu paikan vaihdoksesta (koska se näyttää paremmalta ja vaikuttaa, että olen tehnyt jotakin oikein) vaikka tosiaan ajoitus siirrossa saattoikin olla hyvä.

Miten vain. On hyvä juttu, että itämiset ovat nyt käynnistyneet ja toivottavasti yhä useampi siemen nousee nyt mullasta. Loppuun muutama kuva itäneistä:Tobago Sweet (C. Chinense)


Trinidad Scorpion Morouga Blend (C. Chinense)


Congo (C. Chinense)


Fatalii (C. Chinense)


Kaikki idätyksessä olevat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti