torstai 13. syyskuuta 2012

Tavoitteita ja suunnitelmia ensi kaudelle

Tuleva kausi on toinen chilinkasvatuskauteni ja kaiken järjen mukaan minulla pitäisi nyt olla enemmän kokemusta ja tietotaitoa. Toivon näin olevankin.

Olen miettinyt onko minulla tavoitteita ensi kaudelle. Niitä ei liiemmin ole. En toivo viiden kilon satomäärää tai kaksimetrisiä kasveja, jotka notkuvat podeista. Tavoitteet ovat varsin tavoitteettomat:

-Jokaisesta lajikkeesta 5 kypsää podia.
-Itämiskykyisiä siemeniä joka lajikkeesta muutamia
-Ötökät pysyvät kurissa. Eli ei ötökkäinvaasiota chilien sekaan.
-Satoa aikaisemmin, kuin tänä vuonna.

Tuossa tärkeimmät tavoitteeni. Kasvatukseni on edelleen ns. "chillailukasvatusta", mistä nimimerkkinikin tulee, eli kasvatan lähinnä kasvatuksen hauskuuden vuoksi. En niinkään sadon, vaikka sitäkin saisi tulla.
Viimeinen tavoite on helppoa saavuttaa: chilit aiemmin itämään! Viime kaudella laitoin vasta maaliskuussa chilit idätykseen, Aji Cristalit ja Turpo Pubet huhtikuussa!!!!!
Tuo kuulostaa näin jälkikäteen melko järjettömältä, mutta olinhan tuolloin kokematon chilien suhteen.

Entä suunnitelmia? Kyllä on!

-Chilit aiemmin itämään, jotta satoa tulisi aiemmin.
-Haluan tehdä bonchin! Sitä yritän värkätä luultavasti jostakin tämän kautisesta kasvista. (Orange Habanero esim.)
-Chinensehallintaa.  Haluan pysyä suurimmaksi osaksi chinenseissä, niiden kauniin ulkonäön ja melko kompaktiutensa takia.
-Voisin yrittää kokeilla jotakin risteytystä.

Mielipiteeni ja suunnitelmani saattavat, ja luultavasti muuttuvatkin, kuukausien mittaan, joten tämä ei ole lukkoonlaitettua. Jos jollakin idoita, niin saa ja pitää, pistää kommenttikenttään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti